GazeNet delar ut 20 st biobiljetter till 10 vinnare (2 biljetter per person) som får gå och se sommarens mest omtalade lesbiska drama ”Olydnad” som har svensk biopremiär den 6 juli.

Tävlingsfråga: Regissören Sebastián Lelio vann tidigare i år en Oscar för bästa utländska film med ett annat berörande queer-drama. Vad heter den filmen?

Skicka ditt svar till redaktion@gazenet.tv senast den 30 juni. Vinnarna meddelas via mail.

Synopsis: Ronit (Rachel Weisz) har sedan länge lämnat London och sin ortodoxa judiska familj bakom sig för New York och ett självständig och fritt liv. När hon får beskedet att hennes pappa plötsligt har dött så återvänder hon hem och mycket har hänt sedan sist hon var där. Hon träffar sin gamle vän Dovid (Alessandro Nivola) som tagit över som rabbin i församlingen efter hennes pappa, och Dovid har gift sig med Ronits barndomsvän Esti (Rachel McAdams). Medan Dovid är upptagen med synagogan så börjar Ronit och Esti umgås igen och den passion som en gång var visar sig inte ha slocknat.

Biopremiär: 6 juli 2018

Klicka här för att se HBTQ-filmer on demand