Dokumentärfilmaren Rosa von Praunhelm gör alltid udda dokumentärer som ofta och ibland bränner till. Filmen Kings of Porn är en rätt rak intervjudokumentär men mycket backstage-material från en porrmässa i Tysklands huvudstad Berlin.

Filmen döljer ingenting: varken uppvärmning för analsex, eller flufferns jobb att suga upp ett hårt stånd till skådisen som ska möta en förväntansfull publik, och drickande av piss på scen.

Som du redan hajjat är von Praunhelm dokumentär om bondage och S&M-grenen inom porrindustrin. De tre som intervjuas är de amerikanska porrskådisarna Spencer Reed, Adam Killian och Drake Jaden.

Skådespelarna är öppenhjärtiga i sina intervjuer om pojkvänner, föräldrar, vilken slags sex de gillar och varför de jobbar inom industrin. Det bränner också till, om än kort, när HIV kommer in som ämne. Bland annat avslöjar en av huvudpersonerna att det finns grenar inom porrindustrins bareback-scen som jobbat på att bli smittad eftersom de anser att vara hiv-positiv är en fetisch.

Dessa är tre glada sexarbetare som hyllar sitt jobb. Men det finns också stråk av lögner, som när Spencer Reed och Drake Jaden, som är ett par, inte kan komma överens om de haft sex på hotellet kvällen innan eller inte.

De tre är mer trygga och säkra när de har sex i filmen än under intervjuerna och i mellanklippen – när de ska röra sig fritt. Men som Drake förklarar, under en porrfilmsinspelning har jag en regissör som säger åt mig när jag ska kvida, skrika, eller stöna.

Något märkligt är det ändå varför intervjupersonerna måste sakta klä av sig vid intervjutillfällena för att slutligen ha sex inför kamera. Men det är sådan filmaren Rosa von Praunheim är. Går sin egen väg. Pionjär men också en provokatör.

//OG

ROSA´S WORLD – KINGS OF PORN

Se dokumentären här